Scholenplein SPOM en Oeverwal

Op 27 februari a.s. organiseren SPOM en Oeverwal een scholenplein.

Locatie is Cultureel Centrum D’n Bogerd, Van Heemstraweg 53 in Druten.
Van 15.00 tot 17.00 uur ben je welkom om binnen te lopen.

Het scholenplein is bedoeld om geïnteresseerden kennis te laten maken met elkaar met als doel om te oriënteren op de mogelijkheden qua loopbaan, professionalisering en duurzame inzetbaarheid.

Interne en externe loopmarktmarkt

 • Mogelijkheden op scholen
 • Invalpool (16e en 1e team)
 • Invalmogelijkheden op 1 school (noodplan)

Intern

De vacatures worden langzamerhand bekend en geïnteresseerde medewerkers van beide stichtingen kunnen kennis maken met de verschillende scholen qua onderwijs, ontwikkelingen en mogelijkheden voor aankomend schooljaar of de jaren daaropvolgend. Directeuren en medewerkers kunnen met elkaar in gesprek gaan over wat de school/medewerker zoekt, wat vraagt dat van de medewerker, waar is de school mee bezig en past dit bij een (eventuele) loopbaanstap van de medewerker en wat heeft de medewerker te bieden?

Extern

We willen leraren, onderwijsassistenten en directeuren die al in het onderwijs werkzaam zijn of degenen die graag in het onderwijs willen gaan werken (zij-instromers) kennis laten maken met de verschillende mogelijkheden binnen SPOM en Oeverwal. Welke scholen zijn er, waar staan ze voor, wat vraagt dit van de medewerkers en wat heeft de werkgever te bieden qua ontwikkeling, professionalisering etc. Daarnaast is er voor geïnteresseerden informatie te verkrijgen over o.a. het zij-instroomtraject dat SPOM en Oeverwal i.s.m. Kans en Kleur gaan starten.  

 

Professionalisering

Het is niet alleen het ontmoeten van elkaar als het om vacatures gaat, maar het is ook mogelijk om eens rond te kijken wat beide stichtingen te bieden hebben aan professionaliseringsmogelijkheden. Daarbij hoef je niet alleen te denken aan een opleiding, maar bijvoorbeeld ook aan leren met en van elkaar.

 

 • PLG (Professionele Leer Gemeenschap): samen met collega’s een antwoord op je eigen leervraag vinden.
 • Klassenkracht: aanpak om je groepsdynamiek in de klas te verbeteren/ sterker te maken.
 • Kom kijken in de klas: op zoek naar de zone van de naaste ontwikkeling met behulp van een observatie instrument didactiek.
 • Bovenschoolse coach: coaching op basis van SBL competenties gedurende verschillende fases in de loopbaan van leraar.
 • HAN Pabo Samen opleiden
 • IB-opleiding Stromenland
 • HAN Master Innoveren
 • Cursussen onderbouw
 • Intervisiemogelijkheden
 • Aanbieden van vaardigheden en expertise

 

Duurzame inzetbaarheid

Het thema duurzame inzetbaarheid bestaat uit de pijlers employability, vitaliteits-en werkvermogen. Tijdens het scholenplein zullen er met betrekking tot deze thema’s een loopbaancoach, een talentcoach, een vitaliteits- en leefstijlcoach, een mindfulness coach en een coach met betrekking tot het werkvermogen aanwezig zijn voor vragen, zowel voor medewerkers, directeuren en toekomstige collega’s.

 

Ontmoeten collega’s

Het meetingpoint op het scholenplein biedt medewerkers van beide stichtingen tevens de mogelijkheid op met elkaar in contact te komen en ervaringen en vragen op allerlei terrein uit te wisselen. Kom je bijvoorbeeld graag in contact met leraren groep 3? Of wil je graag ervaringen uitwisselen over …..?

 

Stel je vragen aan de collega’s van het bestuurskantoor

De collega’s van het bestuurskantoor van SPOM en Oeverwal zijn ook aanwezig. Voor vragen over bijvoorbeeld het fietsplan, bedrijfsfitness, demotieregelingen, generatiepact of anders kun je bij hen terecht.

Share This